• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Coördinator aan het woord

Geeke is oud-leidster en nu coördinator van de kinderkampen van Club Adventure. 7 jaar geleden is zij begonnen als stagiaire vanuit Helicon en volgde de opleiding Wellness & Lifestyle coaching. Nu studeert ze psychomotorische therapie en kan haar geleerde theorie goed in de praktijk brengen. Vandaag neemt zij ons mee, een kijkje achter de schermen, als één van de coördinatoren op de kinderkampen.


Geeke (Coördinator)

Begeleiding
Op elke kamp groep zijn er minimaal 2 à 3 vaste leiders aanwezig. Zij begeleiden en zorgen voor de kids van het ene naar de andere activiteit. Geeke noemt het een soort opperhoofd van de familie, zoals een grote broer of zus. De leiders geven in harmonie de richting aan en letten goed op de kids. Voelen ze zich goed, zijn ze enthousiast of juist stil? Als leiding observeer je steeds en koppel je dat terug aan de coördinatoren. Geeke vond als leidster het ondersteunen bij de buitenactiviteiten één van de leukste dingen.

Coördinator
Nu als coördinator heeft ze een grotere rol en zorgt ze ervoor dat alle kids zich happy en gezien voelen op de kampen. De namen van alle kinderen weten, vindt ze daarom ook belangrijk. Voor kids die wat extra ondersteuning nodig hebben, schakelt ze steeds (pedagogisch) samen met de andere coördinatoren voor de juiste begeleiding. Naast deze verantwoording is het vooral heel leuk om kinderen te zien glunderen en ze vindt het ook mooi om te zien hoe de kinderen vriendschappen sluiten. Soms met kinderen uit een heel ander kamp. Zij ontmoeten elkaar dan tijdens de vrije uren van het kamp. Ook als de ouders hun kinderen weer op komen halen en zij alle enthousiaste reacties met blije gezichten ziet, is dat een mooi moment.

Als Geeke zelf nu nog kind was geweest, had ze graag het survivalkamp uitgekozen vanwege de vele buitensportactiviteiten. Tsja, daar kunnen wij haar ook geen ongelijk in geven. Club Adventure heeft een eigen klimbos, klimmuur, Jacobsladder en veel meer toffe activiteiten met leuke professionele begeleiders!

Zie ik jou komende zomer?

Andere mensen aan het woord

Deelnemer aan het woord

Bekijk deze pagina

Buitensport coördinator aan het woord

Bekijk deze pagina

Eigenaar aan het woord

Bekijk deze pagina