• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Sports & Adventure

VOOR DE ECHTE SPORTIEVELINGEN!

Ben je op zoek naar een sportief, actief maar ook avontuurlijk zomerkamp? Dan is het Sports & Adventure echt iets voor jou!

Activiteiten Sports & Adventure

Naast bekende sporten als voetbal, volleybal en hockey maak je deze week ook kennis met funsporten. Wat dacht je van het snelle en spectaculaire spikeball met een trampoline-achtig object en een stuiterende bal. Het nieuwe YOU.FO is een combinatie tussen lacrosse en frisbee. Lukt het jou om een aerodynamische ring te werpen en vangen met speciaal daarvoor gemaakte sticks?

We begeven ons naar een golfbaan in een bosrijk gebied voor een ontspannen en gezellig potje Pitch&Putt golf. Na een korte instructie kan iedereen een balletje gaan slaan op de baan met verschillende kortere holes. En of dat nog niet genoeg is spelen we ook het hilarische voetgolf, een combinatie van voetbal en golf. Ontwijk obstakels als waterpartijen en bunkers en ga voor de hole-in-one!

Deze week zal je niet alleen sportief, maar ook op avontuurlijk vlak de strijd met elkaar aan gaan. Tijdens de Robinson games ga je in teams samenwerken om diverse proeven te doorstaan. Welk team werkt er goed samen en is het snelst met eilandhoppen? En lukt het jullie om het labyrinth en de puzzel op te lossen? We testen onze concentratie tijdens het toren van Babylon spel en symbolenspel.

De schietproef is een unieke proef, waarbij je met pijl en boog (bollen als punten) in het bos de doelen van het andere team moet omschieten.

Tijdens een uitdagende Obstacle run ga je als team een parcours afleggen met spectaculaire hindernissen. Niet zomaar rennen naar het einde maar onderweg onder een net door kruipen, beklim je “the roof” en probeer je zo goed mogelijk over de muur te komen. Je zal niet alleen snel moeten zijn maar elkaar ook een handje helpen om het parcours tot een goed einde te brengen.

Midden in het bos spelen we Levend Kolonisten van Catan en verzamelen we zoveel mogelijk materialen. Let op voor de rovers die er op uit zijn om de materialen te stelen.

We sluiten de week af met heuse Olympische spelen. Een dag vol sport- en spelactiviteiten zoals verspringen, discuswerpen en kogelstoten. Wie haalt het podium en zal gekroond worden tot meest sportieve deelnemer?

Ook in de avonduren is er van alles te beleven. Zo bakken we marshmallows boven het kampvuur, doen we mee met een spelshow, spelen we outdoor games in het bos en is er volop entertainment met muziek.

Het Sports & Adventure is ook te boeken als dagkamp 5 dagen.

Highlights

- Funsporten
- Pitch&Putt golf
- Voetgolf
- Robinson games
- Shoot out
- Obstacle run
- Levend Kolonisten van Catan
- Olympische spelen

Prijs Sports & Adventure

€ 729,- 7 dagen Boek vakantie
Kinderen en ouders beoordelen onze jeugdvakanties met een: 8.9 Bekijk de recensies op klantenvertellen.nl

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Sports & Adventure uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Funsporten
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Robinson games
 16:00 uur  Vrije tijd
 17:00 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Kampvuur
 21:00 uur  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Filmavond

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden.

Tijden

Wij hanteren diverse aankomst- en vertrektijden. Een week voorafgaand aan de vakantie ontvang je een mail met het tijdvak waarin jullie verwacht worden.

Tijdvak 1: aankomst zondag om 13.30 uur; vertrek zaterdag om 11.00 uur.
Tijdvak 2: aankomst zondag om 15.00 uur; vertrek zaterdag om 12.00 uur.

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt

Data en prijzen Sports & Adventure 7 dagen - zondag t/m zaterdag

Week Aantal dagen Locatie Prijs Beschikbaarheid
28 - zo 7 jul t/m za 13 jul 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Niet meer te boeken
30 - zo 21 jul t/m za 27 jul 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Te boeken
31 - zo 28 jul t/m za 3 aug 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Te boeken
32 - zo 4 aug t/m za 10 aug 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Te boeken
33 - zo 11 aug t/m za 17 aug 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Te boeken
34 - zo 18 aug t/m za 24 aug 2024 7 dagen Overasselt € 729.00 Te boeken

Laatste update 25-05-2024

Heldere prijzen

We streven er naar om volledig transparant te zijn in alles wat we doen en dat zie je terug in onze prijzen.

Naast de reissom rekenen we alleen een bijdrage van € 5,00 per persoon per boeking welke we afdragen aan het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee bieden we financiële zekerheid. Zo is de reissom veiliggesteld bij financieel onvermogen.

Alle kinderen krijgen een zakgeldkaart (bij de prijs inbegrepen) voor het kopen van een snoepje of kleinigheidje in ons "winkeltje":

€ 6,00 zakgeld tegoed tijdens een 7-daagse zomerkamp
€ 3,00 zakgeld tegoed tijdens een 4-daagse zomerkamp – bij het verlengen van een zomerkamp volgt nog eens € 3,00 zakgeld tegoed

Gezinskorting

Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een zomerkamp boeken, ontvang je een korting van:

€ 35,00 op de reissom per deelnemer - zomerkamp 7 dagen
€ 20,00 op de reissom per deelnemer - zomerkamp 4 dagen

Club Member

Ben je al eens vaker met Club Adventure op zomerkamp geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een zomerkamp voor 2024. Je bent dan “Club Member 2024”.

Voordelen voor Club Members:

€ 40,00 korting op de reissom bij het boeken van een 7-daagse zomerkamp
€ 30,00 korting op de reissom bij het boeken van een 4-daagse zomerkamp

Hieronder vind je meer belangrijke informatie voor ouders / verzorgers. Je ziet praktische informatie over een aantal onderwerpen waar je als ouders / verzorgers mee te maken krijgt als jouw zoon en/of dochter mee gaat op een zomerkamp.

- Bagagelijst zomerkampen 2024
- Vertrekgarantie
- Vervoer en tijden
- Begeleiding
- Tijdens het zomerkamp
- Extra mogelijkheden
- Verzekeringen
- Betaling
- Keurmerken
- Duurzaam en sociaal
- Veelgestelde vragen

 

Meer Kindervakanties

8 t/m 10 jaar

Survivalkamp Nederland 7 dagen

Bekijk dit kamp 9.2
8 t/m 10 jaar

Crea Kids Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 9.2
8 t/m 10 jaar

Game & Reality Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.7