Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Kindervakanties 5 t/m 8 jaar > Outdoor Kids Camp 7 dagen

Outdoor Kids Camp 7 dagen

GA OP AVONTUUR!

Het Outdoor Kids Camp is een leuk en uitdagend kamp voor de jongste kids met veel beleving, actie en avontuur in de buitenlucht!

kinderkamp schat zoeken kinderkamp kinderkamp

Activiteiten Outdoor Kids Camp

Er is een echte goudkoorts uitgebroken, want de schat van de kapitein is verdwenen! Om de schat te vinden moeten we balanceren over boomstammen en lossen we opdrachten op. Eenmaal aangekomen op de plek waar het goud zou moeten liggen, gaan we graven. We zeven het zand op zoek naar de goudklompjes…. Hoe meer goud we vinden, hoe beter. Want misschien mogen we van de kapitein als beloning met goudklompjes iets leuks kopen in de Club Speelgoedwinkel! Als echte jonge avonturiers gaan we het bos in voor een survival dagje. We klimmen over het lage touwbanenparcours en leren net als Robin Hood schieten met pijl en boog. Je maakt een spannende tocht door de Speleobox; een grotachtige tunnel waar je doorheen klimt en klautert als echte durfal. Ook gaan we klimmen en klauteren op de klimmuur en sluiten we de dag af met broodjes bakken en popcorn poffen boven het kampvuur. Tijdens de spannende ontdekkingstocht komen we op geheime plekken die niemand kent. We vullen onze zelfgemaakte knapzakken met spullen die we vinden tijdens het ‘bosjutten’. We volgen de route vol raadsels en puzzels en bouwen onze eigen schuilplaats in het bos.

Verder beleef je tijdens het Outdoor Kids Camp nog veel meer avonturen met verschillende themadagen, sport- en spelactiviteiten en een bezoek aan een grote speeltuin. ‘s Avonds gaan we gezellig naar de spelenkermis, doe je mee aan een leuke spelshow en gaan we liedjes zingen bij het kampvuur.

Prijs Outdoor Kids Camp: € 495,-

Het Outdoor Kids Camp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees meer over Outdoor Kids Camp 4 dagen.

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij Outdoor Kids Camp uit ziet.

Programma
 08.00u  Opstaan
 08.30u  Ontbijt
 09.30u  Goudkoorts - verhaal en schatkaart
 10.30u  Goudkoorts - knutselen en verkleden
 11.30u  Goudkoorts - goud zoeken en winkel
 12.30u  Lunch
 13.30u  Laag  touwbanen parcours
 14.30u  Pijl- en boogschieten
 15.30u  Broodjes bakken boven het vuur
 16.30u  Vrije tijd
 17.30u  Diner
 18.30u  Vrije tijd
 19.00u  Bosspelen
 20.00u  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Spelenkermis
- Spelshow
- Filmavond

In week 28 en 29 wordt het Outdoor Kids Camp aangeboden op onze locatie in Oldebroek.
In week 30 t/m 34 wordt het Outdoor Kids Camp aangeboden op onze locatie in Overasselt.

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan draaien de kinderen van maandag t/m vrijdag dagelijks tussen 08.30 uur en 17.00 uur mee met het ochtend- en middagprogramma van het vakantiekamp.

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

De beschikbare vakanties gaan allemaal door!

Week Aantal dagen Locatie Beschikbaarheid
28 - zo 8 jul t/m za 14 jul 2018 7 dagen Oldebroek Niet meer te boeken
29 - zo 15 jul t/m za 21 jul 2018 7 dagen Oldebroek Niet meer te boeken
30 - zo 22 jul t/m za 28 jul 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
31 - zo 29 jul t/m za 4 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
32 - zo 5 aug t/m za 11 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
33 - zo 12 aug t/m za 18 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
34 - zo 19 aug t/m za 25 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 14-11-2018

Prijs

Prijs: € 495,-
De prijs is excl. boekingskosten (€ 19,50 per reservering).

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan geldt er een korting van € 70,00 op de reissom.

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast krijgen alle deelnemers een flitsend T-shirt cadeau en ontvangen aan het einde van de vakantieweek een leuk aandenken.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2018, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 6% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2018. Je bent dan “Club Member 2018”.
Voordelen voor Club Member:
• € 12,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 6,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 6,00 zakgeld te goed voor elke deelnemer tijdens de vakantie (alleen in Nederland)

Dit vakantiekamp is voor de jongste kinderen. Waarschijnlijk de eerste keer dat ze zonder ouders op zomerkamp gaan. Wij zorgen er voor dat ze snel nieuwe vriendjes maken en zich snel thuis voelen.

De kinderen zullen lekker veel buiten in de natuur actief zijn. Het programma is dusdanig samengesteld dat er veel afwisseling in zit met meerdere korte onderdelen.

De activiteiten zijn gericht op spel en animatie waarbij het spelplezier voorop staat. Ook zijn er meerdere themadagen waarbij de kinderen de fantasie de vrije loop kunt laten.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding (met nachtelijk toezicht)
- 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid)
- Dagboek en fotoalbum: volg de avonturen van uw kind
- Dagelijks een belmoment met het thuisfront
- Veel afwisseling
- Spel en animatie
- Themadagen
- Avontuurlijk

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

10,0

Ervaring: Onze dochter Elena is nu voor de 3e keer in Overasselt op kamp geweest. Ze heeft het weer fantastisch naar haar zin gehad. Super leuke leiding, lekker eten en leuke activiteiten.Volgend jaar wil ze weer!


29 August 2018
8,0

Ervaring: In eerste instantie voor 4 dagen ingeschreven, maar al snel bleek dat mijn zoontje de hele week wilde blijven. Goede begeleiding voor de kleintjes, bedtijd niet te laat, leuke activiteiten voor de doelgroep.

Opmerking: In verhouding met andere vergelijkbare kampen een dure week. Ws zit dit oa in ruim genomen begeleiding. Een pluspunt voor deze groep! Mssn een tip om dit met meer nadruk te vermelden.


23 August 2018
9,0

Ervaring: Hij was zelfs nog maar 4, bijna 5. De leiding was superaardig en we hebben hem vol vertrouwen achtergelaten. Hijzelf heeft het heel leuk gehad, voor heimwee was geen plaats en tegelijkertijd kreeg hij hulp waar nodig.

Opmerking: -


23 August 2018

Meer Kindervakanties

5 t/m 8 jaar

Animal Adventure

Bekijk dit kamp 8.7
5 t/m 8 jaar

Outdoor Kids Camp 4 dagen

Bekijk dit kamp 8.6
5 t/m 8 jaar

Vakantiekamp zonder overnachting

Bekijk dit kamp 8.5