Avontuurlijke en actieve jeugdvakanties

  • Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop
Club Adventure Jeugdvakanties > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Bushcraft Lodge Camp 7 dagen

Bushcraft Lodge Camp 7 dagen

BUSHCRAFT IS VOOR ECHTE AVONTURIERS!

Bushcraft betekent overleven in de natuur. En dat is wat je gaat doen deze vakantie!

Programma Bushcraft Lodge kamp

Midden in de bossen verscholen ligt ons volledig uit hout opgetrokken basiskamp: “De Bos Lodges”. Hier zal je jouw bushcraft vakantie verblijven met je leeftijdsgenoten.

We zetten een heuse expeditie op en laten je kennis maken met diverse overlevingstechnieken. Je maakt een onderkomen van materiaal uit de natuur, je filtert water en leert eetbare planten herkennen. Ook ga je op zoek naar dierensporen, maakt touw van brandnetelstengels, maakt lepels uit hout en ervaart nog veel meer.

Overdag monteren wij onze wild-spot camera’s in het bos en creëren een eet- / drinkplek voor de dieren. Zodra de camera’s in de nacht dieren spotten, maakt het automatisch foto’s. Elke ochtend dus weer spannend welk dier gespot is!

Je leert vuur maken met behulp van boomschors en een magnesiumstick. We maken de lekkerste panini’s in onze bakijzers, bakken een ei op een steen uit het vuur en poffen onze eigen popcorn voor de avond. Voorzien van een zaklamp lopen we in groepjes een spannende reflectortocht door de bossen.

Bepakt met slaapzak, tarp, vishengel, visnet, firesteel en GPS springen we op de MTB’s en gaan we op Veluwe Safari om te kijken of we alles wat we geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen. We gaan op zoek naar een geschikte bivakplek voor de nacht. Voor we dat doen moeten we eerst op zoek naar ingrediënten voor de avondmaaltijd. Deze ingrediënten zijn te verdienen met opdrachten onderweg. Al vrij snel komen we een vijver tegen vol heerlijke vis. Daar werpen we onze hengels uit om voldoende te vangen voor iedereen. De GPS wijst uiteindelijk de weg naar de bivakplaats, waar we het vuur aansteken. We maken de gevangen vis schoon om deze vervolgens lekker te bakken boven het vuur.

Voor de nacht monteren we de hangmatten tussen de bomen, spannen we het muskietennet en bevestigen we (mocht het nodig zijn) een waterdicht tarp dakje erboven. Je gaat een meter boven de grond slapen en een comfortabele nacht tegemoet midden in de natuur. Een unieke beleving!

Verder trotseren we hindernissen op hoogte in ons klimbos, lopen we een tocht met walkie talkies, leer je goed te richten tijdens het boogschieten en ga je boomklimmen in onze speciale monkeytrees. In verschillende spetterende proeven zal je al je nieuwe bushcraft skills nodig hebben!

In de vrije uurtjes kan je deelnemen aan diverse sport- en spelactiviteiten op het terrein. Wil je liever chillen, lezen in een mooi boek of het gewoon even rustig aan doen? Dat kan ook. Ook in de avonduren is er van alles te beleven. Zo bakken we marshmallows boven het kampvuur, is er een foodtruckfestival, spelen we outdoor games in het bos en is er volop entertainment met muziek en leuke spelshows.

Het Bushcraft Camp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees hier meer over het Bushcraft Camp 4 dagen.

Prijs Bushcraft Lodge Camp 7 dagen

€ 619,- 7 dagen Boek vakantie
Kinderen en ouders beoordelen onze jeugdvakanties met een: 9.1 Bekijk de recenties op klantenvertellen.nl

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Bushcraft Lodge Camp uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Wild-Spot camera
 10:00 uur  Fire Skills & Nature Cooking
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Obstacle run
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Reflectortocht
 21:30 uur  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Foodtruckfestival
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Oldebroek - Bos lodges

Een prachtig basic verblijf midden in de natuur van de Veluwse bossen net onder Zwolle. Hier liggen onze houten bos lodges horende bij onze groepslocatie “Het Buitencentrum Oldebroek”.

Omgeving Oldebroek kaartje 2

Bos lodges

De Bos lodges is een volledig uit hout opgetrokken verblijfslocatie in de bossen van Oldebroek. Deze bestaat uit 36 slaapplaatsen in 4-persoons slaapkamers (houten stapelbedden) verdeeld over drie slaaplodges. Er is een heerlijke ruime recreatie lodge van 90 m2 aanwezig voorzien van houtkachel, open keuken en een overdekt terras. Daarnaast beschikt de locatie over luxe prive sanitair (4 toiletten en 4 douches) en een eigen kampvuurplaats.

De houten Bos lodges zijn speciaal en exclusief voor het Bushcraft Lodge Camp.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Oldebroek beschikken we over een privéterrein van 23 hectare met een volleybalveld, basketbalveld en heerlijk groot bos voor allerlei gebruik. Op het eigen activiteitenterrein beschikken we o.a. over een vuurtent met kampvuurplaats, een eigen klimbos en klimbomen.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. De ligging van de locatie is al prachtig. We zijn omringd door bossen en liggen midden in een mooi en beschermd natuurgebied. Een heerlijke wandeling over het natuurpad brengt ons langs verschillende beleefpunten, waaronder een heide uitkijkpost. Ook lopen er diverse ATB-routes door de bossen.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de Bos lodges

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Oldebroek
Broekeroordsweg 9
8095 RM 't Loo Oldebroek

Week Aantal dagen Locatie Prijs Beschikbaarheid
28 - zo 5 jul t/m za 11 jul 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
29 - zo 12 jul t/m za 18 jul 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
30 - zo 19 jul t/m za 25 jul 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
31 - zo 26 jul t/m za 1 aug 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
32 - zo 2 aug t/m za 8 aug 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
33 - zo 9 aug t/m za 15 aug 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken
34 - zo 16 aug t/m za 22 aug 2020 7 dagen Oldebroek € 619.00 Te boeken

Laatste update 12-11-2019

Bekijk hier de beschikbaarheid van alle vakantiekampen.

Heldere prijzen

Wij streven er naar om volledig transparant te zijn in alles wat wij doen en dat zie je terug in onze prijzen. Bij ons betaald u naast de reissom geen extra boekingskosten, administratiekosten of andere verplichte toeslagen.

Wij bieden enkel als service nog wat extra mogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld het huren van een ruitercap (ponykamp) of de mogelijkheid om te betalen in termijnen.

Naast een beetje zakgeld voor een extraatje zijn er verder geen onverwachte kosten.

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u een korting van € 20,00 op de reissom per deelnemer.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een korting op de reissom per deelnemer aanbieden.

5 t/m 7 deelnemers: 7% korting op de reissom per deelnemer
8 t/m 10 deelnemers: 10% korting op de reissom per deelnemer
Meer dan 11 deelnemers: 15% korting op de reissom per deelnemer

Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2020. Je bent dan “Club Member 2020”.

Voordelen voor Club Members:

€ 25,00 korting op de reissom bij het boeken van een 7-daags vakantiekamp / € 12,50 korting bij het boeken van een 4-daags vakantiekamp
€ 6,00 zakgeld tegoed tijdens een vakantiekamp in Nederland

Hieronder vindt u meer belangrijke informatie voor ouders / verzorgers. U ziet praktische informatie over een aantal onderwerpen waar u als ouders / verzorgers mee te maken krijgt als uw zoon en/of dochter mee gaat op een vakantiekamp.

- Vertrekgarantie
- Vervoer en tijden
- Begeleiding
- Tijdens het vakantiekamp
- Extra mogelijkheden
- Verzekeringen
- Betaling
- Reisdocumenten
- Keurmerken
- Duurzaam en sociaal
- Veelgestelde vragen

Recente Beoordelingen

9

Ervaring: Heel leuk en je deed coole dingen

Opmerking: De activiteiten waren leuk, het eten was goed, je sliep lekker in de blokhutten en de begeleiding was ook leuk en gezellig.


2 September 2019
8

Ervaring: Heel leuk goed naar mijn zin gehad

Opmerking: Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en we hadden een leuke groep , ik heb veel activiteiten gedaan dus het was nooit saai


10 August 2019
10

Ervaring: Beter dan vorig jaar

Opmerking: Dit jaar waren de soorten activiteiten hetzelfde als vorig jaar, maar dit jaar waren de activiteiten uitgebreider en leuker.


8 August 2019

Meer Jeugdvakanties

10 t/m 13 jaar

Survivalkamp Nederland 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.5
10 t/m 13 jaar

Game & Reality Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4
10 t/m 13 jaar

Adventure & Fun

Bekijk dit kamp