Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Kindervakanties 5 t/m 8 jaar > Outdoor Kids Camp 4 dagen

Outdoor Kids Camp 4 dagen

GA OP AVONTUUR!

Het Outdoor Kids Camp is een leuk en uitdagend kamp voor de jongsten onder ons met veel beleving, actie en avontuur in de buitenlucht!

Er is een ware goudkoorts uitgebroken! Met een echte schatkaart gaan we op zoek naar de goudader in het bos. Om er te komen moeten we kruipen en sluipen door het bos en balanceren en springen op boomstammen. Eenmaal aangekomen op de plek waar het goud zou moeten liggen, gaan we graven en zeven we het zand op zoek naar de goudklompjes. Hoe meer goud hoe beter, want met het goud gaan we natuurlijk naar de Club Speelgoedwinkel om leuke cadeautjes te kopen.

Als echte jonge avonturiers gaan we het bos in voor een dagje survival. We klimmen op de klimmuur, gaan over het lage touwbanenparcours en leren net als Robin Hood schieten met pijl en boog. Je maakt een spannende tocht door onze speleobox, waar je doorheen moet klimmen en klauteren. We sluiten de dag af met broodjes bakken en popcorn poffen boven het kampvuur.

Verder beleef je tijdens het Outdoor Kids Camp nog veel meer avonturen met verschillende themadagen en sport- en spelactiviteiten. In de avond spelen we bosspelen en gaan we liedjes zingen bij het kampvuur.

Prijs Outdoor Kids Camp: € 240,-

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij Outdoor Kids Camp uit ziet.

Programma
 08.00u  Opstaan
 08.30u  Ontbijt
 09.30u  Goudkoorts - verhaal en schatkaart
 10.30u  Goudkoorts - knutselen en verkleden
 11.30u  Goudkoorts - goud zoeken en winkel
 12.30u  Lunch
 13.30u  Laag  touwbanen parcours
 14.30u  Pijl- en boogschieten
 15.30u  Broodjes bakken boven het vuur
 16.30u  Vrije tijd
 17.30u  Diner
 18.30u  Vrije tijd
 19.00u  Bosspelen
 20.00u  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: woensdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

Week Aantal dagen Leeftijdsgroep Locatie Beschikbaarheid
28 4 dagen - zo 9 juli t/m wo 12 juli 2017 5 t/m 8 jaar Overasselt Niet meer te boeken
29 4 dagen - zo 16 juli t/m wo 19 juli 2017 5 t/m 8 jaar Oldebroek Niet meer te boeken
30 4 dagen - zo 23 juli t/m wo 26 juli 2017 5 t/m 8 jaar Overasselt Niet meer te boeken
31 4 dagen - zo 30 juli t/m wo 2 augustus 2017 5 t/m 8 jaar Overasselt Niet meer te boeken
32 4 dagen - zo 6 augustus t/m wo 9 augustus 2017 5 t/m 8 jaar Overasselt Niet meer te boeken
33 4 dagen - zo 13 augustus t/m wo 16 augustus 2017 5 t/m 8 jaar Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 21-10-2017

Prijs

Prijs: € 240,-
De prijs is excl. boekingskosten (€ 17,50 per reservering).

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast krijgen alle deelnemers een flitsend T-shirt cadeau en ontvangen aan het einde van de vakantieweek een leuk aandenken.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2017, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 5% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Als je al eerder met Club Adventure op vakantie bent gegaan dan ontvang je van ons een email met daarin een kortingscode welke je kan gebruiken bij het boeken van een jeugdvakantie. Hiermee ben je “Club Member” en ontvang je leuke voordelen.
Voordelen voor Club Member:
• € 10,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 5,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 5,00 zakgeld voor elke deelnemer tijdens vakantieweek

Dit vakantiekamp is voor de jongste kinderen. Waarschijnlijk de eerste keer dat ze zonder ouders op zomerkamp gaan. Wij zorgen er voor dat ze snel nieuwe vriendjes maken en zich snel thuis voelen.

De kinderen zullen lekker veel buiten in de natuur actief zijn. Het programma is dusdanig samengesteld dat er veel afwisseling in zit met meerdere korte onderdelen.

De activiteiten zijn gericht op spel en animatie waarbij het spelplezier voorop staat. Ook zijn er meerdere themadagen waarbij de kinderen de fantasie de vrije loop kunt laten.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding (incl. nachtelijk toezicht)
- 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid)
- Dagboek en fotoalbum: volg de avonturen van uw kind
- Dagelijks een belmoment met het thuisfront
- Veel afwisseling
- Spel en animatie
- Themadagen
- Avontuurlijk

Vakantieweek verlengen

De kinderen die een 4-daagse vakantiekamp hebben geboekt draaien mee met programma van het 7-daagse vakantiekamp. Een vakantie van 4 dagen verlengen naar 7 dagen is altijd mogelijk. Ook tijdens de vakantie kan dit worden doorgegeven. U betaalt dan het verschil tussen het 7-daagse vakantiekamp en het 4-daagse vakantiekamp bij.

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

9,1

Ervaring: De kinderen zijn razend enthousiast, ik heb ze met een veilig gevoel daar gelaten. Iedereen tevreden dus.


30 August 2017
8,1

Ervaring: Onze zoon heeft genoten van alle belevenissen. Vooral dat hij in de roos schoot met pijl en boogschieten daar is hij vol van!

Opmerking: In de dagboekstukken die jullie schrijven worden voornamelijk dezelfde kinderen genoemd ook op de foto's staan vaak dezelfde kinderen. Probeer hier wat diversiteit in te brengen dit is prettiger voor de andere ouders.


23 August 2017
9,4

Ervaring: Mijn zoontje zal eerst 4 dagen blijven maar hij belde dinsdag op dat hij de hele week wilde blijven. Hij heeft het super naar ze zin gehad.

Opmerking: Het dagboek voor de kids outdoor iets uitgebreider. Het is leuk om iedere dag te lezen wat de kinderen hebben gedaan.


23 August 2017

Meer Kindervakanties

5 t/m 8 jaar

Outdoor Kids Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.5
5 t/m 8 jaar

Kids in het Wild

Bekijk dit kamp 8.7