pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
  • Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop
Club Adventure Jeugdvakanties > Informatie ouders / verzorgers > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kinderen nemen er deel aan een vakantiekamp?

In eerste instantie verscheelt dat per week (heeft ook met de vakantiespreiding te maken) en vakantiekamp. Gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen deel aan een vakantiekamp. Voor populaire vakantiekampen zoals Survival, Bushcraft, Grijze Jager en Game & Reality ligt dit aantal gemiddeld tussen de 20 en 25 kinderen per week. Bij grote groepen worden deze weer onderverdeeld per leeftijd.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

Op locatie zijn coördinatoren, pedagogisch medewerkers, kampleiding en buitensport medewerkers aanwezig die allemaal een oogje in het zeil houden. Voor wat betreft het aantal begeleiders komt het neer op: 5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid)

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De reisleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond. Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens de vakantie zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes bij elkaar op een slaapkamer. Voorafgaand aan de vakantieweek wordt een kamerindeling gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en wie bij elkaar ingedeeld wil worden. Jongens en meisjes slapen gescheiden.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden. Bekijk hier het weekmenu.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Voor wat betreft speciale wensen, diëten en allergieën kunnen wij rekening houden met het volgende: vegetarisch - veganistisch (beperkt aanbod) - halal - glutenallergie - noten/pinda allergie- lactose intolerantie - allergie specifiek product. Ook als kinderen echt iets niet lusten kunnen wij altijd voor een alternatief zorgen. Mochten er andere speciale wensen zijn, dan vragen wij vooraf even contact met ons op te nemen om dit goed af te stemmen. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Hoe gaan jullie om met heimwee?

De gehele vakantie is er een vol programma waardoor de kinderen weinig tijd hebben om aan thuis te denken. De momenten waarin heimwee kan ontstaan is vaak tijdens vrije tijd of voor het slapen gaan. Op deze momenten kletsen we veel met de kinderen en nemen we de dag van morgen alvast door, zodat ze daar weer naar uit gaan kijken. Mocht een kind toch verdrietig zijn, dan kan het soms helpen om even met het thuisfront te bellen. Dit verschilt echter per kind, dus we zullen dit altijd in overleg met de ouders doen.

Hoe gaan jullie om met medicatie?

Als uw kind medicatie gebruikt kunt u dit aangeven bij de boeking. U ontvangt daarna van ons een medicatie toestemmingsformulier waarin u aangeeft akkoord te gaan met dat wij de medicatie zullen verzorgen. Als uw kind op kamp komt, kan de medicatie bij incheck worden ingeleverd bij de bijzonderhedentafel. Wij bewaren alles veilig in een box en zullen erop toezien dat de medicatie op de juiste momenten wordt ingenomen.

Wat is jullie telefoonbeleid?

Mocht er een telefoon meegegeven worden dan nemen wij deze bij het inchecken veilig in bewaring.  De kinderen hebben regelmatig de mogelijkheid om naar huis te bellen. Dit gebeurt veelal overdag. De kinderen zullen hier aan herinnerd worden, maar het initiatief ligt bij hun of ze wel of niet willen bellen. Het kan dus zijn dat er niet dagelijks contact is. De kinderen kunnen bellen met hun eigen telefoon mits deze is meegenomen. Deze wordt dan uitgereikt door de reisleiding tijdens het belmoment. Daarnaast is er de mogelijkheid om met telefoons van Club Adventure te bellen.

Controleren jullie ook op tekenbeten?

Ja, zeker! Aangezien onze kampen in een mooie bosrijke omgeving plaatsvinden, vinden wij het enorm belangrijk om elke dag een tekencontrole te doen. Mocht er een teek gevonden worden, dan zal de coördinator deze verwijderen en dit noteren op een tekenformulier. Dit formulier krijgt het kind aan het einde van de vakantieweek mee naar huis. Zo weet u waar en wanneer er een tekenbeet heeft plaats gevonden.

Bekijk meer informatie ouders

Begeleiding

Bekijk deze pagina

Tijdens het vakantiekamp

Bekijk deze pagina