• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Buitensport coördinator aan het woord

Wij zijn Herman en Rick, beide werkzaam als buitensport coördinator bij Het Buitencentrum in Oldebroek. Gedurende het jaar zijn wij verantwoordelijk voor alle buitensport activiteiten en het verblijf van de groepen in onze accommodaties. Tijdens Club Adventure zorgen wij dat alle activiteiten tot in de puntjes voorbereid zijn en verzorgd worden.

Veiligheid
Maandelijks worden alle activiteiten en onderdelen door ons gekeurd en waar nodig vervangen. Bijvoorbeeld alle schroeven en bouten in het klimbos en de touwen van de klimactiviteiten. Voor en na iedere activiteit controleren we ook alle materialen. Sluiten de helmen nog goed? Staat het Klimbos er nog? Doen de hoofdlampjes van de Escape Room het allemaal? Ieder jaar zijn er ook keuringen vanuit verschillende keurmerken, bijvoorbeeld de VeBON. De VeBON controleert of al onze activiteiten nog aan de veiligheidsnormen voldoen. Aan de hand van deze keuring passen wij constructies aan of vervangen wij deze.

Voorbereidingen
Iedere instructeur volgt een uitgebreid traject waarin hij of zij bevoegdheden krijgt om activiteiten te mogen geven. Als een instructeur een activiteit geeft is hij of zij dus uitgebreid getraind om deze ook veilig te kunnen geven. Een van ons heeft ook altijd de handen vrij om te controleren of er aan de veiligheidsnorm voldaan wordt.

Ervaring
Als Buitensport Coördinator mogen wij natuurlijk alle activiteiten geven aan de deelnemers en instructeurs opleiden. Alle activiteiten hebben hun eigen uitdaging als instructeur wat het werk heel leuk en afwisselend maakt. Bijvoorbeeld als deelnemers het klimbos spannend vinden. Of bij het boogschieten deelnemers door kleine technieken alle pijlen raak te laten schieten.

Als wij zelf nog een kind waren zou Herman kiezen voor het Game en Reality kamp. De afwisseling tussen toffe games spelen en activiteiten lijkt hem ontzettend gaaf. Rick zou deelnemen aan het Adventure & Fun kamp, veel afwisseling met de verschillende hoogte activiteiten maar ook de deur uit voor een leuke dag in een pretpark!

We zien jullie deze zomer!