• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Wat is een bushcraft lodge? Ontdek het avontuur midden in de natuur!

Wat is een bushcraft lodge? Ontdek het avontuur midden in de natuur!

Ben jij klaar voor een unieke en onvergetelijke ervaring midden in de bossen? Vandaag nemen we je mee op een avontuurlijke reis naar de wondere wereld van bushcraft en introduceren we je aan onze bijzondere bos lodges. Deze volledig uit hout opgetrokken basiskampen vormen de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die de kunst van het overleven in de natuur wil leren en ervaren.

Een introductie tot bushcraft

Bushcraft gaat over het leven in en met de natuur, en de vaardigheden die je nodig hebt om dit op een duurzame manier te doen. Het leert je hoe je de hulpbronnen die de natuur biedt kunt gebruiken en respecteren. Van het maken van een onderkomen en het vinden van water tot het herkennen van eetbare planten en het maken van vuur. Bushcraft brengt je dichter bij de natuur dan ooit tevoren.

Jouw verblijf in de bos lodges

Ons bushcraft kinderkamp neemt je mee naar het hart van de bossen, waar je verblijft in onze prachtige bos lodges. Samen met je leeftijdsgenoten zul je een reeks aan overlevingstechnieken leren, waaronder:

  • Het bouwen van een schuilplaats met materialen uit de natuur.
  • Water filteren en eetbare planten herkennen.
  • Vuur maken met boomschors en een magnesiumstick.
  • Het bereiden van maaltijden boven een open vuur, zoals brandnetelsoep, panini’s, en vers gevangen vis.

Spannende activiteiten en uitdagingen

Tijdens je verblijf zullen we ook een reeks spannende activiteiten ondernemen. Zo monteren we wild-spot camera’s om de dieren in het bos te observeren, leren we je verschillende technieken op een mountainbike, en ga je vissen in een nabijgelegen vijver.

Je leert ook hoe je veilig een nacht in de natuur kunt doorbrengen. We richten hangmatten tussen de bomen in, compleet met muskietennetten en indien nodig een waterdicht tarp dakje. Zo beleef je het ultieme comfort terwijl je slaapt onder de sterrenhemel.

Naast deze kernactiviteiten bieden we ook boogschieten, klimmen en diverse outdoor games aan. Voor diegenen die even willen ontspannen, is er genoeg ruimte om te chillen of een boek te lezen.

Een community van natuurliefhebbers

Een van de mooiste aspecten van een bushcraft kamp is de gemeenschap die het samenbrengt. Of je nu een ervaren outdoor liefhebber bent of nieuw in de wereld van survival, je zult gelijkgestemden ontmoeten met wie je kennis, vaardigheden, en onvergetelijke momenten kunt delen. Samen rond het kampvuur, het bakken van marshmallows en het genieten van muziek zijn momenten die je altijd bij zullen blijven.

Klaar voor het Avontuur?

Bushcraft is meer dan alleen overleven, het is een manier om de natuur op een diepere, meer respectvolle manier te ervaren. Bij de bos lodges bieden we je niet alleen de kans om deze vaardigheden te leren, maar ook om onvergetelijke herinneringen te maken en een diepere band met de natuur te vormen. Ben je klaar om jezelf uit te dagen en iets compleet nieuws te ervaren tijdens het jeugdkamp? Neem dan contact met ons op en reserveer jouw plek voor een bushcraft kamp.