• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Waarom veiligheid in een klimbos belangrijk is

Op avontuur gaan in de natuur, waarbij je van boom tot boom slingert, over touwbruggen loopt en op grote hoogte hindernissen overwint. Een klimbos biedt deze unieke ervaring die zowel uitdagend als onvergetelijk is. Bij Club Adventure, gevestigd op onze prachtige locaties in Overasselt en Oldebroek, streven we ernaar om deze ervaring voor iedereen toegankelijk te maken. Ons doel is niet alleen om een avontuurlijke dag te bieden, maar ook om te zorgen dat iedereen veilig blijft tijdens het klimmen en klauteren. Maar waarom is veiligheid in een klimbos zo belangrijk?

Het belang van veiligheid

In een klimbos bevind je je letterlijk op ongekende hoogtes, waarbij je vertrouwt op je vaardigheden, het materiaal en de constructies in het bos. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen kunnen groot zijn als de veiligheidsmaatregelen niet op orde zijn. Daarom zetten wij, als kinderkamp aanbieder, veiligheid op de eerste plaats. Hieronder belichten we de kernpunten die bijdragen aan onze reputatie als één van de veiligste klimbossen van Nederland.

Continu beveiligingssysteem

Onze klimbossen zijn uitgerust met het Vert Voltige beveiligingssysteem, afkomstig uit Frankrijk. Dit systeem garandeert dat deelnemers vanaf het moment dat ze beginnen met klimmen tot het moment dat ze weer met beide benen op de grond staan, voortdurend beveiligd zijn. Dit elimineert het risico dat deelnemers tijdens het overgaan van de ene naar de andere hindernis los kunnen komen te staan. Veiligheid staat voorop, waardoor onze gasten met een gerust hart kunnen genieten van hun avontuur in de bomen.

Streng gekeurde klimbossen

De veiligheid van onze klimbossen is niet alleen gegarandeerd door geavanceerde systemen, maar ook door strikte keuringen. Onze locaties in Overasselt en Oldebroek zijn gebouwd volgens de EU veiligheidsnormen EN 15567-1 en EN 15567-2. Goedgekeurd door de ERCA (European Ropes Course Association) en jaarlijks herkeurd, voldoen onze klimbossen aan de hoogste veiligheidseisen. Bovendien zijn wij TUV-gecertificeerd, wat betekent dat al onze veiligheidsprocedures onafhankelijk worden getoetst en goedgekeurd.

Ecologisch en natuurlijk

Veiligheid betreft niet alleen onze bezoekers, maar ook de natuur. Onze klimbossen zijn ecologisch verantwoord en natuurlijk gebouwd tussen de bomen van bestaande bossen. We zorgen ervoor dat onze hindernissen geen schade brengen aan de bomen of de omgeving. Dit duurzame aspect draagt bij aan de unieke beleving in ons klimbos en verzekert dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze prachtige natuur.

Veilig klimmen in ons klimbos

Een dag in het klimbos is een avontuur dat je niet snel vergeet. Maar het belang van veiligheid kan niet genoeg benadrukt worden. Bij Club Adventure zorgen we ervoor dat onze gasten een spannende, maar vooral veilige ervaring hebben. Of je nu komt voor een familie-uitje, een teambuildingsactiviteit of een jeugdkamp, bij ons ben je verzekerd van een avontuurlijke én veilige dag. We nodigen je uit om onze klimbossen te ontdekken en zelf te ervaren hoe wij avontuur en veiligheid hand in hand laten gaan.