• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Klimbos

Uitdaging en beleving

Op onze beide locaties Overasselt en Oldebroek beschikken wij over een eigen natuurlijk en ecologisch klimbos. Op een hoogte van 5 tot 10 meter bevinden zich avontuurlijke hindernissen van verschillende niveaus en elementen, waardoor het voor iedereen uitdagend en een echte belevenis is!
Na een uitgebreide instructie van onze instructeurs gaat iedereen voorzien van helm, veiligheidsgordel en een dosis adrenaline het klimbos in. Eenmaal boven aangekomen bedwing je de hindernissen van verschillende niveaus. Wij hebben verschillende routes in de bomen aangelegd, variërend van blauw tot zwart.

Ons klimbos is goed toegankelijk en geschikt voor jong en oud (vanaf 8 jaar).

Veiligheid klimbos

Onze klimbossen behoren tot de veiligste klimbossen van Nederland. De veiligheid van onze gasten staat voorop, daarom hebben wij gekozen voor een revolutionair continue beveiligingssysteem (Vert Voltige – uit Frankrijk). Dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat alle deelnemers continue beveiligd zijn aan een kabel vanaf het moment dat ze als deelnemer de eerste centimeters omhoog gaan tot dat ze weer met beide benen op de grond staan. In tegenstelling tot vele andere klimparken, is er bij ons geen risico dat een deelnemer “per ongeluk” los komt te staan tijdens het overklikken van de ene hindernis naar de andere. Bij een boom aangekomen in ons klimbos (aan het einde van een hindernis) dient de deelnemer de haak via een metalen plaat over te schuiven naar de veiligheidskabel van de volgende hindernis en dit terwijl de deelnemer altijd vast blijft staan aan de veiligheidskabel.

Permanent zekersysteem

veiligheid klimbos

Gekeurd klimbos

De klimbossen op onze locaties in Overasselt en Oldebroek zijn in 2015 gebouwd volgens de EU veiligheidsnorm EN 15567-1 en EN 15567-2. De klimbossen zijn goedgekeurd in april 2015 door de ERCA (European, Ropes Course Assosation) en worden jaarlijks herkeurd door deze onafhankelijke veiligheidsorganisatie. Naast deze specifieke keuring is Club Adventure TUV-gecertificeerd, waarin alle veiligheidsprocedures zijn geregeld en ook weer onafhankelijk worden getoetst.

Ecologisch en natuurlijk

Onze klimbossen zijn natuurlijk gebouwd en ecologisch verantwoord.
Natuurlijk betekent dat het klimbos is opgebouwd met hindernissen tussen bomen van een bestaand bos en niet is gebouwd op palen, dit maakt ons klimbos een echte beleving. Het is ecologisch, omdat de hindernissen zo zijn bevestigd dat de bomen en de natuur niet beschadigd raken. Jaarlijks wordt per boom gekeken of ze het goed volhouden of dat ze een jaartje rust nodig hebben. Als het nodig is, wordt het parcours omgeleid, zodat boom goed kan doorgroeien en aansterken.

Begeleiding

De activiteit klimbos wordt begeleid door onze ervaren en getrainde instructeurs!

Waarbij doe je deze activiteit?

Tijdens de vakantiekampen voor 8 t/m 10 jaar

Tijdens de zomerkampen voor 10 t/m 13 jaar

Deze activiteiten vind je zeker ook leuk!

Fire Skills

Bekijk deze pagina

Outdoor Laser Game

Bekijk deze pagina