• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Veiligheid bij activiteiten

Veiligheid algemeen

De veiligheid van de kinderen staat voorop en om dit te waarborgen werken wij met een speciaal veiligheidssysteem. Jaarlijks wordt ons systeem (manier van werken) getoetst wordt door TÜV Service Check Nederland. TÜV is een onafhankelijke en erkende instantie die volgens vastgestelde standaards het veiligheidsbeleid van buitensportondernemingen (VeBON) beoordeelt. Onderdelen van het veiligheidssysteem zijn onder andere een uitgebreide risicoanalyse van activiteiten, beheersmaatregelen voor risico’s, registraties en controles van gebruikte materialen. Hiernaast zijn al onze hoogte activiteiten gekeurd volgens strenge Europese veiligheidsnormen.

Daarnaast volgen al onze instructeurs verplicht een jaarlijkse training en werken wij uitsluitend met de modernste zeker materialen.

Veiligheid klimbos

Onze klimbossen behoren tot de veiligste klimbossen van Nederland. De veiligheid van onze gasten staat voorop, daarom hebben wij gekozen voor een revolutionair continue beveiligingssysteem (Vert Voltige – uit Frankrijk). Dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat alle deelnemers continue beveiligd zijn aan een kabel vanaf het moment dat ze als deelnemer de eerste centimeters omhoog gaan tot dat ze weer met beide benen op de grond staan. In tegenstelling tot vele andere klimparken, is er bij ons geen risico dat een deelnemer “per ongeluk” los komt te staan tijdens het overklikken van de ene hindernis naar de andere. Bij een boom aangekomen in ons klimbos (aan het einde van een hindernis) dient de deelnemer de haak via een metalen plaat over te schuiven naar de veiligheidskabel van de volgende hindernis en dit terwijl de deelnemer altijd vast blijft staan aan de veiligheidskabel.

Permanent zekersysteem

veiligheid klimbos

Gekeurd klimbos

De klimbossen op onze locaties in Overasselt en Oldebroek zijn in 2015 gebouwd volgens de EU veiligheidsnorm EN 15567-1 en EN 15567-2. De klimbossen zijn goedgekeurd in april 2015 door de ERCA (European, Ropes Course Assosation) en worden jaarlijks gekeurd door deze onafhankelijke veiligheidsorganisatie. Naast deze specifieke keuring is Club Adventure TÜV-gecertificeerd, waarin alle veiligheidsprocedures zijn geregeld en ook weer onafhankelijk worden getoetst.

Veiligheid bij klimmen

Op de klimmuur, bij de klimbomen en jacobsladder werken wij met een dubbel zekersysteem. Een deelnemer klimt uiteraard met helm op en gordel aan gezekerd aan een touw omhoog. Dit touw wordt op de grond (toprope) gezekerd door een instructeur. Bij Club Adventure vinden wij deze zekermethode niet voldoende en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een perfecte back-up voor onze instructeurs, want tenslotte zijn dit ook mensen. Wij zijn uitgekomen bij het ALF-systeem ISC dat nu overal bij onze toprope activiteiten is gemonteerd. Onze instructeurs zekeren nog steeds de deelnemers, maar nu gaat het touw ook boven in de activiteit nog door de ALF.
Dit apparaat is de nieuwste techniek en een van de veiligste klimhulpen ter wereld. Mocht een deelnemer vallen en een instructeur anticipeert later, dan slaat net als bij een autogordel direct de rem op het touw en dit gebeurd boven in het zekerpunt door de ALF. Hierdoor is de valafstand altijd zeer minimaal en na een eenvoudige ontgrendeling kan de deelnemer direct verder klimmen.

zekersysteem ALF

Eigen buitensportinstructeurs

Tijdens onze kinderkampen werken wij naast de reisleiding met onze eigen vaste buitensportinstructeurs die verantwoordelijk zijn voor de hoogte-, water- en grondactiviteiten. Zij zijn verantwoordelijk voor het op- en afbouwen, de instructie en de begeleiding van de activiteiten. De buitensportinstructeurs zijn ervaren en worden jaarlijks getraind en bijgeschoold.

Instructeur

Zijn er vragen over veiligheid of twijfel je ergens aan, neem gerust contact met ons op.