Avontuurlijke en actieve jeugdvakanties

  • Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop
Club Adventure Jeugdvakanties > Kindervakanties 8 t/m 10 jaar > Survivalkamp Overasselt 7 dagen

Survivalkamp Overasselt 7 dagen

SURVIVALKAMP VOL MET UITDAGING!

Het Survivalkamp Overasselt is een spectaculaire vakantie vol spanning en uitdaging op het land, in het water en in de lucht!

Activiteiten Survivalkamp

We starten het survivalkamp met een survival introductie om de basis survivaltechnieken onder de knie te krijgen. Tijdens de Fire Skills leer je alles over vuur maken en over hoe je het beste een kampvuur kan maken van boomschors en een magnesiumstick. Krijg jij het vuur aan? Ook leer je knopen maken om later in de vakantie zelf een tent / tarp te bouwen tijdens de bivak. Ben je gek op klimmen en heb je geen hoogtevrees? Dan is de klimexpeditie echt iets voor jou. We beginnen met het klimmen op de reusachtige Jacobsladder waar je al een beetje kan oefenen voor het echte werk. Daarna ga je verder om via de klimmuur van de boskapel de bel te luiden. Dat is het bewijs dat je echt de top hebt gehaald! En dan komt het echte werk: leef je uit in het Klimbos hoog in de bomen! Volg het bomenpad via diverse hindernissen, schommels en wiebelbruggen.

Ervaar het ultieme survival gevoel tijdens de survival bivak trip! Een uitdagende tocht brengt ons klimmend en tijgerend via verschillende obstakels over de heide en door de bossen bij een rivier. Deze gaan we natuurlijk oversteken met een zelfgemaakt vlot. Zitten de knopen goed vast? Eenmaal aangekomen op de perfecte locatie, zetten we ons bivak op en gebruiken we onze survival skills om het vuur aan te maken, te koken op het vuur en de tarps op te bouwen voor de nacht.

Tijdens de Escape ga je, voorzien van helm en hoofdlampje het gangenstelsel in en begin je aan een spannende tocht. Dat wordt kruipen, klauteren en wurmen door gangen en vreemde hindernissen.

“Samenwerken” is een van de belangrijkste eigenschappen die een survivaler moet hebben! Daarom zal je als team regelmatig worden uitgedaagd met een spectaculaire samenwerkingsopdracht. Een opdracht kunnen we al verklappen. Maak samen met je team een zo hoog mogelijke toren van bamboestokken en elastieken. Maken jullie de hoogste toren?

In de vrije uurtjes kan je deelnemen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spelletjes met elkaar of trek je je even terug met een mooi boek. Ook in de avonduren is er van alles te beleven. Zo bakken we marshmallows boven het kampvuur, spelen we outdoor games in het bos en is er volop entertainment met muziek en leuke spelshows.

Het Survivalkamp bieden wij ook 4 dagen aan. Lees meer over het Survivalkamp 4 dagen.

Prijs Survivalkamp Overasselt 7 dagen

vanaf € 549,- 7 dagen Boek vakantie
Kinderen en ouders beoordelen onze jeugdvakanties met een: Bekijk de recenties op klantenvertellen.nl

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Survival Overasselt uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Klimmen en Jacobsladder
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  High Ropes Parcours part 1
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Kampvuur
 21:00 uur  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Entertainment
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt

Week Aantal dagen Locatie Prijs Beschikbaarheid
30 - zo 21 jul t/m za 27 jul 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
31 - zo 28 jul t/m za 3 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
32 - zo 4 aug t/m za 10 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
33 - zo 11 aug t/m za 17 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
34 - zo 18 aug t/m za 24 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken

Laatste update 17-09-2019

Bekijk hier de beschikbaarheid van alle vakantiekampen.

Heldere prijzen

Wij streven er naar om volledig transparant te zijn in alles wat wij doen en dat zie je terug in onze prijzen. Bij ons betaald u naast de reissom geen extra boekingskosten, administratiekosten of andere verplichte toeslagen.

Wij bieden enkel als service nog wat extra mogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering of het huren van een ruitercap (ponykamp).

Naast een beetje zakgeld voor een extraatje zijn er verder geen onverwachte kosten.

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u een korting van € 15,00 op de reissom per deelnemer.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een korting op de reissom per deelnemer aanbieden.

5 t/m 7 deelnemers: 7% korting op de reissom per deelnemer
8 t/m 10 deelnemers: 10% korting op de reissom per deelnemer
Meer dan 11 deelnemers: 15% korting op de reissom per deelnemer

Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2019. Je bent dan “Club Member 2019”.

Voordelen voor Club Members:

  • € 20,00 korting op de reissom bij het boeken van een 7-daags vakantiekamp / € 10,00 korting bij het boeken van een 4-daags vakantiekamp
  • € 6,00 zakgeld tegoed tijdens een vakantiekamp in Nederland

Hieronder vindt u meer belangrijke informatie voor ouders / verzorgers. U ziet praktische informatie over een aantal onderwerpen waar u als ouders / verzorgers mee te maken krijgt als uw zoon en/of dochter mee gaat op een vakantiekamp.

- Vertrekgarantie
- Vervoer en tijden
- Begeleiding
- Tijdens het vakantiekamp
- Extra mogelijkheden
- Verzekeringen
- Betaling
- Reisdocumenten
- Keurmerken
- Duurzaam en sociaal
- Veelgestelde vragen

Recente Beoordelingen

9

Ervaring: Superleuk

Opmerking: De begeleiding en de activiteiten waren superleuk en aardig.


10 September 2019
8

Ervaring: Mijn zoon heeft een super week gehad

Opmerking: Het was de eerste keer voor mijn zoontje van 10 jaar en hij vond het super. hij wil volgend jaar weer. mijn ervaring als ouders thuis : het was heel leuk om elke dag een berichtje te lezen op de app wat ze hebben gedaan. ook de foto's zijn leuk om terug te zien. (tip misschien ook wat foto wat meer ingezoomd). er waren 2 kleine puntjes wat niet helemaal goed is gegaan. maar het heeft verder niks aan het plezier afgedaan


26 August 2019
10

Ervaring: Helemaal fantastisch

Opmerking: Nick heeft het super gehad! echt een avontuur


21 August 2019

Meer Kindervakanties

8 t/m 10 jaar

Bushcraft Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4
8 t/m 10 jaar

Experience Adventure

Bekijk dit kamp 8.4
8 t/m 10 jaar

Game & Reality Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4