Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Kindervakanties 8 t/m 10 jaar > English Adventure

English Adventure

BELEEF NU HET ENGELSE AVONTUUR IN NEDERLAND!

Deze vakantieweek zit vol avontuur met veel uitdagende activiteiten, sport, spel en workshops. Dit alles wordt perfect afgewisseld met twee uur les Engels per dag, afgestemd op het niveau van het kind.
De lessen zijn leuk, afwisselend en praktisch. Op een ontzettend leuke en speelse manier maak jij je op deze manier de Engelse taal eigen.

Het echte avontuur speelt zich natuurlijk buiten af, waar jij gaat klimmen, boogschieten, met een gps de natuur in en nog veel meer.

Ook ga je een middagje op Citytrip naar Nijmegen met de bus. Hier volgen we een spannende speurtocht om uiteindelijk uit te komen bij de Chocolate bar.
In de chocolate bar ga je na een leuke uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt zelf aan de slag met figuren maken van chocolade en marsepein. Natuurlijk zal het snoepen niet ontbreken;)

De Engelse taal is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven en het zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Veel opleidingen worden tegenwoordig al tweetalig aangeboden.

Deze week wordt zo veel mogelijk in het Engels gesproken ondersteund met veel non-verbaal (gebaren) en waar nodig uitleg in het Nederlands. Vooral als ze er veel plezier in hebben, nemen jonge kinderen gemakkelijk en tweede taal op. Na een weekje English Adventure zullen de kinderen makkelijker Engels durven praten en verstaan.

Het jonge team van Orthopedagogische Studiebegeleiding Nijmegen zal per dag ongeveer 2 uur de deelnemers persoonlijk begeleiden in de Engelse taal. Dit gebeurt op een natuurlijk, leuke en speelse manier, waarbij veel interactie is.

In de vrije uurtjes kan je deelnemen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal.
Maar ook spelen we gezellige (bord)spelletjes met elkaar of trek je je even terug met een mooi boek.

Ook in de avonduren is er van alles te beleven. Zo bakken we marshmallows boven het kampvuur, spelen we outdoor games in het bos en is er volop entertainment met muziek en leuke spelshows.

Prijs English Adventure: € 505,-

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het English Adventure uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Engelse les
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Klimmen en escape room
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Filmavond
 21:00 uur  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Entertainment
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan draaien de kinderen van maandag t/m vrijdag dagelijks tussen 08.30 uur en 17.00 uur mee met het ochtend- en middagprogramma van het vakantiekamp.

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

Week Aantal dagen Leeftijdsgroep Locatie Beschikbaarheid
28 7 dagen - zo 9 juli t/m za 15 juli 2017 8 t/m 10 jaar Overasselt Niet meer te boeken
30 7 dagen - zo 23 juli t/m za 29 juli 2017 8 t/m 10 jaar Overasselt Niet meer te boeken
31 7 dagen - zo 30 juli t/m za 5 augustus 2017 8 t/m 10 jaar Overasselt Niet meer te boeken
32 7 dagen - zo 6 augustus t/m za 12 augustus 2017 8 t/m 10 jaar Overasselt Niet meer te boeken
33 7 dagen - zo 13 augustus t/m za 19 augustus 2017 8 t/m 10 jaar Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 21-10-2017

Prijs

Prijs: € 505,-
De prijs is excl. boekingskosten (€ 17,50 per reservering).

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan geldt er een korting van € 60,00 op de reissom.

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast krijgen alle deelnemers een flitsend T-shirt cadeau en ontvangen aan het einde van de vakantieweek een leuk aandenken.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2017, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 5% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Als je al eerder met Club Adventure op vakantie bent gegaan dan ontvang je van ons een email met daarin een kortingscode welke je kan gebruiken bij het boeken van een jeugdvakantie. Hiermee ben je “Club Member” en ontvang je leuke voordelen.
Voordelen voor Club Member:
• € 10,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 5,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 5,00 zakgeld voor elke deelnemer tijdens vakantieweek

Je gaat jong op vakantie, zonder ouders, om nieuwe vrienden te maken en een vakantieweek te beleven waar je interesses naar uit gaan.

De programma’s zijn dusdanig samengesteld dat deze vol met activiteiten zitten waarbij het thema van het kamp de rode draad vormt.

Veel activiteiten zijn gericht op het aanleren van vaardigheden, zoals vuur maken, knopen en samenwerken. Ook zal er regelmatig in teams tegen elkaar gestreden worden waar een wedstrijdelement bij komt kijken.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding (incl. nachtelijk toezicht)
- 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid)
- Dagboek en fotoalbum: volg de avonturen van uw kind
- Regelmatig een belmoment met het thuisfront
- Vol programma
- Vaardigheden en kennis
- Wedstrijdelement

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Meer Kindervakanties

8 t/m 10 jaar

Outdoor Experience camp

Bekijk dit kamp 8.4
8 t/m 10 jaar

Game & Reality Camp

Bekijk dit kamp 8.3
8 t/m 10 jaar

Ponykamp

Bekijk dit kamp 8.6