Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Kindervakanties 5 t/m 8 jaar > Animal Adventure

Animal Adventure

EEN ONTDEKKINGSREIS LANGS BIJZONDERE DIERSOORTEN!

Ben jij ook zo gek op dieren? Beleef dan samen diverse spannende en leerzame momenten tijdens het Animal Adventure kamp.

dieren kinderkamp kinderkamp dieren dieren kamp

Activiteiten Animal Adventure – Dierenkamp

Wil je graag weten waar een mier precies zijn eten haalt, waarom een spin een web maakt en of vliegende herten echt bestaan? Met onze vergrootglazen gaan we als echte biologen op pad om eens echt goed te kijken in de natuur. Na deze tocht zal je nooit meer bang zijn voor al die kriebelende diertjes, want zijn ze eigenlijk wel zo eng als ze eruitzien? Of zijn ze vooral nuttig? Leer alles over insecten tijdens de insectenspeurtocht! Maar we zijn nog lang niet uit gegriezeld. We maken kennis met amfibieën, reptielen en andere koudbloedige dieren. En als je durft, mag je de dieren zelfs vasthouden. Lang niet iedereen durft wat jij gaat doen, stoer hoor! Het wordt pas echt gezellig als we een dagje gaan spelen met boerderijdieren en de boer en boerin mogen helpen met het voeren van de dieren. We leren alles over deze boerderijdieren, maken een ritje op een pony, gaan knuffelen met kalfjes en spelen verstoppertje in het hooi. We bezoeken een dierenpark, waar we de dierenverzorgers gaan helpen om de dieren te voeren. Op de jungle dag mag de apenkooi natuurlijk niet ontbreken. Niet in de gymzaal, maar in het grote bos ga je heerlijk klimmen, klauteren en slingeren in de touwen en dwalen door het doolhof met leuke hindernissen. Misschien kom je nog wel echte jungle dieren tegen in het bos.

Het programma van Animal Adventure wordt afgewisseld met leuke sport- en spelactiviteiten en spannende bosspelen. ‘s Avonds gezellig naar de spelenkermis, doe je mee met een leuke spelshow en gaan we zingen bij het kampvuur.

Prijs Animal Adventure: € 495,-

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij Animal Adventure uit ziet.

Programma
 08.00u  Opstaan
 08.30u  Ontbijt
 09.30u  Ritje op een pony
 10.30u  Insectenspeurtocht
 11.30u  Sporenbak maken
 12.30u  Lunch
 13.30u  Apenkooi - klimmen en klauteren
 14.30u  Dierenmanieren
 15.30u  Dierenbingo
 16.30u  Vrije tijd
 17.30u  Diner
 18.30u  Vrije tijd
 19.00u  Bosspelen
 20.00u  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Spelenkermis
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

 

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan draaien de kinderen van maandag t/m vrijdag dagelijks tussen 08.30 uur en 17.00 uur mee met het ochtend- en middagprogramma van het vakantiekamp.

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

De beschikbare vakanties gaan allemaal door!

Week Aantal dagen Locatie Beschikbaarheid
30 - zo 22 jul t/m za 28 jul 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
31 - zo 29 jul t/m za 4 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
32 - zo 5 aug t/m za 11 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
33 - zo 12 aug t/m za 18 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken
34 - zo 19 aug t/m za 25 aug 2018 7 dagen Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 14-11-2018

Prijs

Prijs: € 495,-
De prijs is excl. boekingskosten (€ 19,50 per reservering).

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan geldt er een korting van € 70,00 op de reissom.

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast krijgen alle deelnemers een flitsend T-shirt cadeau en ontvangen aan het einde van de vakantieweek een leuk aandenken.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2018, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 6% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2018. Je bent dan “Club Member 2018”.
Voordelen voor Club Member:
• € 12,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 6,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 6,00 zakgeld te goed voor elke deelnemer tijdens de vakantie (alleen in Nederland)

Dit vakantiekamp is voor de jongste kinderen. Waarschijnlijk de eerste keer dat ze zonder ouders op zomerkamp gaan. Wij zorgen er voor dat ze snel nieuwe vriendjes maken en zich snel thuis voelen.

De kinderen zullen lekker veel buiten in de natuur actief zijn. Het programma is dusdanig samengesteld dat er veel afwisseling in zit met meerdere korte onderdelen.

De activiteiten zijn gericht op spel en animatie waarbij het spelplezier voorop staat. Ook zijn er meerdere themadagen waarbij de kinderen de fantasie de vrije loop kunt laten.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding (met nachtelijk toezicht)
- 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid)
- Dagboek en fotoalbum: volg de avonturen van uw kind
- Dagelijks een belmoment met het thuisfront
- Veel afwisseling
- Spel en animatie
- Themadagen
- Avontuurlijk

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

10,0

Ervaring: Ze komt volgend jaar weer!


29 August 2018
9,6

Ervaring: Geweldig kamp, ze zit nu al plannen te maken als ze volgend jaar weer mag..... ze kon elke dag bellen aldus het nodig was en de eerste dag was dat zelfs overdag, omdat ze ons toch wel miste.


20 August 2018
7,9

Ervaring: De kinderen kwamen super enthousiast terug en willen volgend jaar weer (maar dan wellicht 2x 4 dagen verschillende kampen).


3 August 2018

Meer Kindervakanties

5 t/m 8 jaar

Outdoor Kids Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.6
5 t/m 8 jaar

Outdoor Kids Camp 4 dagen

Bekijk dit kamp 8.6
5 t/m 8 jaar

Vakantiekamp zonder overnachting

Bekijk dit kamp 8.5