Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Jongerenvakanties 13 t/m 16 jaar > Survival Ardennen

Survival Ardennen

OP SURVIVAL IN DE ARDENNEN?

Op survival in de Ardennen? En dan op de meest spectaculaire plek ooit? Die plek hebben wij gevonden. Ons tentenkamp staat opgebouwd onderaan de bosrijke vallei waar de rivier ‘de Bocq’ stroomt. Tussen Namen en Dinant vind je prachtige groene berghellingen, een verlaten spoorrails, donkere spoortunnels en een oud stationnetje.

survivalkamp ardennen survivalkamp ardennen survival ardennen kano survivalkamp ardennen

Activiteiten Survivalkamp Ardennen

Verleg je grenzen tijdens het Challenge Parcours met een uitdagend touwbanenparcours op hoogte tussen de bomen en het beklimmen van een indrukwekkende ladder van 5 meter hoog. Op weg naar de bivaklocatie volgen we een programma vol avontuurlijke activiteiten, zoals een tocht met een grotopdracht, een survival run met een water doorsteek en een touwbrug over het water. Tijdens de bivak maken we een vuur om op te koken en bouw jij je eigen tarp om in te slapen.

We maken een mooie kano afdaling op de rivier de Lesse vanaf het plaatsje Gendron. Onderweg zijn er 2 barrages/watervalletjes die we overwinnen. Onderweg stoppen we voor een gezellige picknick op het strandje en om even lekker te gaan zwemmen. We vervolgen onze tocht en brengen een bezoekje aan het prachtige stadje Dinant. Ook bezoeken we een steengroeve, waar we tegen de rotswanden klimmen, om vervolgens heerlijk te kunnen abseilen met een prachtig uitzicht. Bij de Via Ferrata (de “ijzeren weg”) volgen we een route van staalkabels in de rotsen om zo via een prachtige weg omhoog te klimmen.Wat zeker niet zal ontbreken is het boogschieten, slacklinen en het Bushcraft vuurspel.

In de vrije uurtjes kan er bij het tentenkamp meegedaan worden aan leuke en gezellige sport- en spelactiviteiten. Ook ‘s avonds is er van alles te beleven zoals kampvuur en een spannende avondtocht.

Prijs Survival Ardennen: € 684,-

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Survival Ardennen uit ziet.

Programma
08:00 uur  Opstaan
08:30 uur  Ontbijt
09:30 uur  High Challenges
12:30 uur  Lunch
13:30 uur  Avonturentocht
16:30 uur  Vrije tijd
17:30 uur  Diner
18:30 uur  Vrije tijd
20:00 uur  Night Mission
22:30 uur  Bedtijd

Locatie Purnode (Ardennen) - Tentenkamp

Speciaal voor het survivalkamp in de Belgische Ardennen gebruiken wij een tentenkamp in de afgelegen, bosrijke vallei aan het riviertje “de Bocq”. De vallei wordt gekenmerkt door een decor van groene berghellingen, overgroeide spoorrails en donkere spoortunnels en is gelegen tussen Namen en Dinant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tentenkamp

Je overnacht in een schitterend tentenkamp in de bossen. De 6-persoons tenten staan op vlonders, er is een verwarmde recreatie- / eettent, een ingerichte kooktent en een grote kampvuurplaats. Bij het tentenkamp staat een toiletgebouw. Verder kan er gebruik gemaakt worden van het ruime en schone sanitair van de nabij gelegen camping.

Terrein en omgeving

Het tentenkamp is de ideale uitvalbasis voor verschillende activiteiten. Zo bevinden er zich op het terrein een touwbanenparcours, een jacobsladder en een boogschietbaan. Andere activiteiten zijn weer op loopafstand van het tentenkamp, waaronder de steengroeve, het eiland aan de Maas en de bivaklocatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Ardennen.

Vervoer

Het vervoer met een luxe touringcar is bij de prijs inbegrepen. Uiteraard staat de reis van en naar de Ardennen ook onder begeleiding. Club Adventure biedt veilig en comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs die zorgen voor een veilige busreis.

Het touringcarbedrijf waarmee Club Adventure samenwerkt beschikt over een bus keurmerk. Hiermee bent u verzekerd van een werkwijze volgens de strenge regels van Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, ervaren chauffeurs die over de juiste diploma’s beschikken, het naleven van de rij- en rusttijden, een touringcar die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en comfort.

Tijden

Vertrek: zondag om 12.30 uur
Terugkomst: zaterdag om 13.30 uur

Op- en uitstapplaats touringcar

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

Week Aantal dagen Locatie Beschikbaarheid
28 - zo 8 jul t/m za 14 jul 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken
29 - zo 15 jul t/m za 21 jul 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken
30 - zo 22 jul t/m za 28 jul 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken
31 - zo 29 jul t/m za 4 aug 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken
32 - zo 5 aug t/m za 11 aug 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken
33 - zo 12 aug t/m za 18 aug 2018 7 dagen Purnode (Belgie) Niet meer te boeken

Laatste update 14-11-2018

Prijs

Prijs: € 684,- (incl. vervoer met luxe touringcar)
De prijs is excl. boekingskosten (€ 19,50 per reservering).

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 15,- aan zakgeld mee te nemen voor iets te kopen in campingwinkel. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast ontvangen alle deelnemers een coole gadget.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2018, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 6% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2018. Je bent dan “Club Member 2018”.
Voordelen voor Club Member:
• € 12,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 6,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 6,00 zakgeld te goed voor elke deelnemer tijdens de vakantie (alleen in Nederland)

Een gevarieerd en avontuurlijk programma met actieve sporten.

Naast een actief programma is er ook ruimte voor ontspanning en relaxen. Zo kun je lekker bijkomen in het lounge gedeelte, chillen in de hangmatten en de leukste verhalen vertellen aan je leeftijdsgenoten.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding
- Begeleiding 1 op 15
- Populaire sporten
- Uitdaging
- Ontspanning
- Chillen

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

8,0

Ervaring: Veel leuke aktiviteieten


29 July 2018
9,3

Ervaring: Gideon: Heel leuk kamp, variërend programma, veel uitdaging. ouders: professionele begeleiding, goed georganiseerd, goed dat de gsm van de kinderen in bewaring wordt gegeven.


26 July 2018
7,9

Ervaring: Guus heeft heel veel plezier gehad.

Opmerking: Het mes van mijn zoon is ingenomen. Daarna is de leiding dit kwijtgeraakt. Graag zouden we dit terugontvangen.


27 August 2017

Meer Jongerenvakanties

13 t/m 16 jaar

Outdoor Lounge Camp

Bekijk dit kamp 7.8