Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Jongerenvakanties 13 t/m 16 jaar > Junior begeleider

Junior begeleider

ERVARING OP DOEN ALS BEGELEIDER!

Zie jij het als een uitdaging om deel uit te gaan maken van een team van kampleiding van kindervakanties? Ben jij bijvoorbeeld deelnemer geweest en wil je het avontuur ook eens ervaren aan de andere kant – namelijk de kant van de leiders? Ga dan mee als junior begeleider tijdens onze vakantieweken en ervaar deze uitdagende wereld!

Als junior begeleider help je het team van kampleiding mee met de organisatie van de jeugdvakantieweek, zowel bij het uitvoeren van activiteiten als bij de maaltijden, overnachtingen e.d. Eigenlijk alles wat er tijdens een vakantieweek speelt, maak je mee.

Tijdens de vakantieweek loop je mee met zeer ervaren kampleiding en bekijk je verschillende vakantiekampen. Je wordt persoonlijk begeleidt door het coördinator team op locatie en zij maken jou overal wegwijs.

Je zult veel ervaring op doen in de praktijk. Ook duik je in de theorie en kan je je verdiepen in onze protocollen en draaiboeken om zo ideeën op te doen. Iedere avond bespreken we hoe de dag is gegaan en wat de aandachtspunten zijn voor de volgende dag. Zo leer je stap voor stap de kneepjes van het vak.

Uiteraard zal je zelf ook aan enkele activiteiten mee doen om de beleving te ervaren.

Na deze vakantieweek heb je de mogelijkheid om deze zomer* of een jaar later nog een week mee te gaan (kosteloos) als junior begeleider. Na het succesvol afronden van de 2e week ontvang je een mooi certificaat waarmee je, vanaf dat je 17 jaar oud bent, als kampleiding bij Club Adventure aan de slag kan gaan.

* Wij raden aan om na de 1e week minimaal een week er tussen te laten alvorens deel te nemen aan de 2e week.

Prijs Junior Begeleider: € 505,- (incl. deelname 2e week)

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Junior begeleider uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Workshop programmering
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Begeleiden activiteitenprogramma
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Voorbereiding avondprogramma
 20:00 uur  Avondprogramma en evaluatie
 22:30 uur  Bedtijd

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

Week Aantal dagen Leeftijdsgroep Locatie Beschikbaarheid
28 7 dagen - zo 9 juli t/m za 15 juli 2017 15 t/m 17 jaar Overasselt Niet meer te boeken
30 7 dagen - zo 23 juli t/m za 29 juli 2017 15 t/m 17 jaar Overasselt Niet meer te boeken
31 7 dagen - zo 30 juli t/m za 5 augustus 2017 15 t/m 17 jaar Overasselt Niet meer te boeken
32 7 dagen - zo 6 augustus t/m za 12 augustus 2017 15 t/m 17 jaar Overasselt Niet meer te boeken
33 7 dagen - zo 13 augustus t/m za 19 augustus 2017 15 t/m 17 jaar Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 21-10-2017

Prijs

Prijs: € 505,- (incl. deelname 2e week)
De prijs is excl. boekingskosten (€ 17,50 per reservering).

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast ontvangen alle deelnemers een coole gadget.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2017, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 5% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Als je al eerder met Club Adventure op vakantie bent gegaan dan ontvang je van ons een email met daarin een kortingscode welke je kan gebruiken bij het boeken van een jeugdvakantie. Hiermee ben je “Club Member” en ontvang je leuke voordelen.
Voordelen voor Club Member:
• € 10,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 5,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 5,00 zakgeld voor elke deelnemer tijdens vakantieweek

Een gevarieerd en avontuurlijk programma met actieve sporten.

Naast een actief programma is er ook ruimte voor ontspanning en relaxen. Zo kun je lekker bijkomen in het lounge gedeelte, chillen in de hangmatten en de leukste verhalen vertellen aan je leeftijdsgenoten.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding
- 1 begeleider op 15 kinderen
- Populaire sporten
- Uitdaging
- Ontspanning
- Chillen

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

7,3

Ervaring: Hoop geleerd , top tijd gehad, kom volgend jaar graag terug

Opmerking: Maaltijden kunnen beter


1 August 2017

Meer Jongerenvakanties

13 t/m 16 jaar

Outdoor Lounge Camp

Bekijk dit kamp 7.6
13 t/m 16 jaar

Survival Ardennen

Bekijk dit kamp 8.2