Avontuurlijke en actieve Jeugdvakanties

Club Adventure Jeugdvakanties > Jongerenvakanties 13 t/m 16 jaar > Grijze Jager Kamp

Grijze Jager Kamp

OPROEP AAN ALLE GRIJZE JAGER FANS!

Een zomerkamp, waar je net als Will uitverkoren wordt om Grijze Jager te worden en het ene avontuur na het andere beleeft.

Onder toeziend oog van de leermeesters ga je de belangrijkste vaardigheden van de Grijze Jagers ervaren. Zo gaan we boogschieten en messen werpen op allerlei verschillende doelen en weet jij aan het einde van de week feilloos elk doel te raken.
Je gaat een ochtend naar de krijgsschool van Roderick en leer hier perfect om te gaan met een zwaard en schild. Daarna kan jij je zwaard skills blijven oefenen op een houten doelwit.

Als een echte Grijze Jager zal jij je ongezien moeten zien verplaatsen door de bossen tijdens de Hunting Game. Bewapend met pijl en boog ga je op zoek naar de tegenstander. Ben jij de jager of de opgejaagde?
Ook ga je kruipen en sluipen door donkere gangenstelsels om uiteindelijk met de andere Grijze Jagers de raadsels op te lossen.

Niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen gaan we ons ongezien verplaatsen via een uitdagend klimparcours. We beklimmen een reusachtige ladder tot helemaal bovenaan en maken
tenslotte een vrije sprong om daarna met beide benen weer op de grond te staan.

Voorzien van een camouflagemantel, pijlen en boog maken we ons klaar voor de aanval van Morgarath op ons kampement. Wij gebruiken al onze skills om de tegenstander te verdrijven.

Je leert vuur maken met behulp van boomschors en een magnesium stick. Zo koken we ook een avond op het vuur en roosteren we marshmallows. Verder genieten we iedere avond van een gezellig kampvuur en luisteren naar spannende verhalen. In de avonduren is er nog meer te beleven waaronder leuke bosspelen en een spannende avondtocht.

Verder beleven we nog meer avonturen zoals het bouwen van een katapult en het varen op een zelfgemaakt vlot.
We sluiten de week af met een groot Grijze Jagers Feest met een heerlijke barbecue en muziek.

Deze kans mogen de Grijze Jager fans niet aan zich voorbij laten gaan!

Alle activiteiten zijn veilig en afgestemd op de leeftijd. Zo hebben de pijlen tijdens een aanval rubberen bollen als punt, zijn de werpmessen van kunststof en worden er helmen en veiligheidsgordels gedragen!

Prijs Grijze Jager kamp: € 510,-

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Grijze Jager kamp uit ziet.

Programma
08:00 uur Opstaan
08:30 uur Ontbijt
09:30 uur Zwaardvechttraining
12:30 uur Lunch
13:30 uur Hunting game
16:30 uur Vrije tijd
17:30 uur Diner
18:30 uur Vrije tijd
19:00 uur Kampvuur avond
21:30 uur Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Entertainment
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Overasselt - Blokhutten

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt ons Blokhutten groepsverblijf horende bij groepslocatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De locatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Blokhutten groepsverblijf

Het blokhutten groepsverblijf is speciaal en exclusief voor het Grijze Jager kamp. Het back-to-basic kamp omringd door bomen zorgen voor een echte Grijze Jager beleving. Je overnacht in gezellige houten blokhutten voorzien van stapelbedden. Verder bevindt zich er een recreatie groepsverblijf met openslaande deuren, goede sanitaire voorzieningen, keuken blokhut en een eigen kampvuurplaats.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein bestaat uit sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas en watersportrecreatie bevinden zich op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de Blokhutten.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt
Tel: 0900-9201

Week Aantal dagen Leeftijdsgroep Locatie Beschikbaarheid
28 7 dagen - zo 9 juli t/m za 15 juli 2017 10 t/m 15 jaar Overasselt Niet meer te boeken
30 7 dagen - zo 23 juli t/m za 29 juli 2017 10 t/m 15 jaar Overasselt Niet meer te boeken
31 7 dagen - zo 30 juli t/m za 5 augustus 2017 10 t/m 15 jaar Overasselt Niet meer te boeken
32 7 dagen - zo 6 augustus t/m za 12 augustus 2017 10 t/m 15 jaar Overasselt Niet meer te boeken
33 7 dagen - zo 13 augustus t/m za 19 augustus 2017 10 t/m 15 jaar Overasselt Niet meer te boeken

Laatste update 21-10-2017

Prijs

Prijs: € 510,-
De prijs is excl. boekingskosten (€ 17,50 per reservering).

Mocht er voor een vakantiekamp zonder overnachting worden gekozen dan geldt er een korting van € 60,00 op de reissom.

All-in concept

Een vakantieweek is volledig verzorgd; dit betekent dat de activiteiten, maaltijden (ontbijt, lunch, 4-uurtje, diner), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Wij adviseren om € 5,- aan zakgeld mee te nemen voor een snoepje of kaartje voor thuis. Verder hoeven er geen kosten gemaakt te worden.

Daarnaast krijgen alle deelnemers een flitsend T-shirt cadeau en ontvangen aan het einde van de vakantieweek een leuk aandenken.

Kortingen

Vroegboek korting
Reserveert u een vakantiekamp vóór 31 maart 2017, dan zullen er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek dus snel een vakantie!

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een groepskorting van 5% op de reissom per deelnemer aanbieden. Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Als je al eerder met Club Adventure op vakantie bent gegaan dan ontvang je van ons een email met daarin een kortingscode welke je kan gebruiken bij het boeken van een jeugdvakantie. Hiermee ben je “Club Member” en ontvang je leuke voordelen.
Voordelen voor Club Member:
• € 10,00 extra korting bij het boeken van een 7-daage vakantie (€ 5,00 bij 4-daagse vakantie)
• € 5,00 zakgeld voor elke deelnemer tijdens vakantieweek

Je gaat zelfstandig op zomerkamp om er samen met leeftijdsgenoten een uitdagende en gezellige week van te maken.

De programma’s zijn afgestemd op het leeftijdsniveau. Er is ruimte voor eigen invulling van het programma tijdens de keuzeonderdelen en ook heb je regelmatig vrije tijd.

Tijdens de activiteiten zal je veel samenwerken als groep of stimuleer je elkaar om grensverleggende onderdelen te overwinnen.

Kenmerken

- 24-uurs begeleiding (incl. nachtelijk toezicht)
- 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid)
- Dagboek en fotoalbum: volg de avonturen van uw kind
- Regelmatig contact met het thuisfront
- Grensverleggende activiteiten
- Uitdaging
- Samenwerken
- Vrije tijd momenten

Klik hier voor meer algemene informatie voor ouders.

Hoeveel kinderen gaan er mee op een vakantiekamp?

Dat verschilt natuurlijk per week en per vakantiekamp. Maar gemiddeld nemen er tussen de 10 en 15 kinderen per week deel aan een vakantiekamp. Voor de survivalkampen ligt dit tussen de 15 en 20 kinderen.

Mijn kind gaat alleen op kamp. Zijn er meerdere kinderen die alleen gaan?

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de groeps- en kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze vakantieweek ook met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

5 t/m 8 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 8 t/m 10 jaar: 2 begeleiders op 10 kinderen (4-ogen beleid) 10 t/m 13 jaar: 2 begeleiders op 15 kinderen (4-ogen beleid) 13 t/m 16 jaar: 1 begeleider op 15 kinderen

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De kampleiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond.Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens een kindervakantieweek zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. 5 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur 8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur 10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur 13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Recente Beoordelingen

8,3

Ervaring: Het was suuuuuuuuuupeeeer leuk!!

Opmerking: Meer douchegelegenheid zou welkom zijn...


28 August 2017
8,3

Ervaring:


25 August 2017
8,3

Ervaring: Jens heeft zich uitstekend vermaakt! Kwam vol verhalen thuis. Belangrijkste opmerking van zijn kant: ik had geen tijd om de wifi (iPad) te missen. Wat ons betreft het grootste compliment dat hij kan geven. Hij is nogal kieskeurig met eten dus trek je de 6 voor de maaltijden niet aan :)

Opmerking: Meer personages uit de boeken gebruiken voor de begeleiders


25 August 2017

Meer Jongerenvakanties

13 t/m 16 jaar

Outdoor Lounge Camp

Bekijk dit kamp 7.6
10 t/m 13 jaar

Bushcraft Kamp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.3
10 t/m 13 jaar

Survivalkamp Overasselt 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4