Avontuurlijke en actieve jeugdvakanties

  • Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop
Club Adventure Jeugdvakanties > Jeugdvakanties 10 t/m 13 jaar > Survivalkamp Overasselt 7 dagen

Survivalkamp Overasselt 7 dagen

KLAAR VOOR HET SURVIVALKAMP AVONTUUR!

Het Survivalkamp Overasselt is een spectaculaire vakantie vol spanning en uitdaging op het land, in het water en in de lucht!

Programma Survivalkamp

We starten de vakantie met een survival introductie om de basis survivaltechnieken te leren. Tijdens de Fire Skills leer je alles over vuur en hoe je het beste een kampvuur kan maken met boomschors en een magnesiumstick. Krijg jij het vuur aan? Ook leer je knopen maken om later in de week zelf een tent te bouwen tijdens de survival-trekking.

Het survival gevoel ga je zeker beleven tijdens de klimexpeditie. We beginnen met het klimmen op de reusachtige Jacobsladder en de klimmuur om in de stemming te komen. Het echte werk volgt in het klimbos hoog in de bomen met diverse hindernissen en een afdaling waar je heerlijk kunt abseilen.

We zijn klaar voor de uitdaging en gaan op 2-daagse survival-trekking naar de Mookerheide. Een uitdagende tocht brengt ons over heide en door bossen bij een rivier die we oversteken met een zelfgemaakt vlot. Als we aankomen op de Mookerheide maken we eerst onze tenten klaar voor de nacht en steken we het kampvuur aan om daarna zelf het eten klaar te maken boven het vuur. Deze avond maken we het wat later dan normaal en wachten we tot de duisternis komt. Als het donker is ga je met een GPS en nachtkijker op pad voor een spannende oriëntatie-tocht door de bossen. De volgende ochtend eerst lekker even uitslapen en dan het ontbijt klaarmaken door broodjes te bakken en eitjes koken op het kampvuur.

Tijdens Escape’ ga je, voorzien van helm en lampje, beginnen aan een spannende tocht door een gangenstelsel. Je zal je er doorheen moeten wurmen, kruipen en klauteren. Eenmaal eruit gekomen overwinnen we klimmend en tijgerend de overige obstakels in de buitenlucht. Ervaar het ultieme survival gevoel!

In de vrije uurtjes kan je meedoen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal en softbal. Maar ook spelen we gezellige (bord)spellen met elkaar of ga je lekker relaxen met een mooi boek.

Ook ‘s avonds is er van alles te beleven. We bakken marshmallows boven het kampvuur, spelen outdoor games in het bos en genieten van muziek en leuke spelshows.

Het Survivalkamp is ook voor 4 dagen beschikbaar. Lees hier meer over het Survivalkamp 4 dagen.

Prijs Survivalkamp Overasselt 7 dagen

vanaf € 599,- 7 dagen Boek vakantie
Kinderen en ouders beoordelen onze jeugdvakanties met een: Bekijk de recenties op klantenvertellen.nl

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld zoals een dag er bij het Survival Overasselt uit ziet.

Programma
 08:00 uur  Opstaan
 08:30 uur  Ontbijt
 09:30 uur  Klimmen en Jacobsladder
 12:30 uur  Lunch
 13:30 uur  Klimbos part 1
 16:30 uur  Vrije tijd
 17:30 uur  Diner
 18:30 uur  Vrije tijd
 19:00 uur  Kampvuur
 21:30 uur  Bedtijd

Algemeen programma

Naast de hoofdactiviteiten (highlights) horende bij het vakantiekamp hanteren we ook een algemeen programma.
Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor kinderen en zorgen voor vermaak in de ‘vrije’ uurtjes of avonduren. Het zijn dus activiteiten die echt leven onder de kinderen en heel erg populair zijn.

Voorbeelden:
- Kennismakingsspelen
- Bosspelen (o.a. outdoor game cards)
- Sport- en spelactiviteiten
- Keuze onderdelen (bordspelletjes, boekje lezen e.d.)
- Kampvuur met marshmallows
- Entertainment
- Spelshow
- Filmavond

Locatie Overasselt - Groepsaccommodatie

Tijdens deze vakantie verblijf je op een unieke locatie, prachtig gelegen te midden van het uitgestrekte Natuurreservaat “De Hatertse & Overasseltse Vennen”. Hier ligt onze ruime groepsaccommodatie “Het Buitencentrum Overasselt”. De accommodatie ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Kaartje Overasselt rijk van nijmegen

Groepsaccommodatie

Je overnacht in een sfeervolle groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers en slaapzalen voorzien van stapelbedden. De accommodatie bestaat verder uit diverse recreatiezalen, een horecakeuken met eetzaal, ruime en verzorgde sanitaire voorzieningen en een centrale verzamelplaats met overkapping.

Terrein en omgeving

Op onze locatie in Overasselt beschikken we ook over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartelust spelen, zonder het risico dat ze op een weg terecht komen.

Het terrein bestaat uit een grote kampvuurplaats met een podium, sportvelden en een speelbos met elementen (geschikt voor avond- en bosspelen). In de gezellige boskapel organiseren we een bonte avond en een kinderdisco. Veel activiteiten kunnen op eigen terrein gedaan worden want we beschikken oa. over een eigen klimbos, laag touwbanenparcours, klimmuur en een vaste boogschietbaan.

Buiten ons terrein is er in de omgeving ook van alles te beleven. Zo kunnen we gaan struinen en wandelen door de overweldigende natuur van het natuurreservaat. Een recreatieplas, speelboerderij, manege en grote speeltuin liggen ook op korte afstand van onze locatie.

Klik hier voor meer informatie en foto's van de locatie Overasselt.

Vervoer

Vervoer van deelnemers naar het vakantiekamp dient zelf geregeld te worden. Kinderen die met het openbaar vervoer komen, kunnen – na overleg met de organisatie – van het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte worden opgehaald.

Tijden

Start vakantieweek: zondag om 14.00 uur
Einde vakantiekweek: zaterdag om 11.00 uur

Adres

Het Buitencentrum Overasselt
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt

Week Aantal dagen Locatie Prijs Beschikbaarheid
30 - zo 21 jul t/m za 27 jul 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
31 - zo 28 jul t/m za 3 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
32 - zo 4 aug t/m za 10 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
33 - zo 11 aug t/m za 17 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken
34 - zo 18 aug t/m za 24 aug 2019 7 dagen Overasselt € 599.00 Niet meer te boeken

Laatste update 17-09-2019

Bekijk hier de beschikbaarheid van alle vakantiekampen.

Heldere prijzen

Wij streven er naar om volledig transparant te zijn in alles wat wij doen en dat zie je terug in onze prijzen. Bij ons betaald u naast de reissom geen extra boekingskosten, administratiekosten of andere verplichte toeslagen.

Wij bieden enkel als service nog wat extra mogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering of het huren van een ruitercap (ponykamp).

Naast een beetje zakgeld voor een extraatje zijn er verder geen onverwachte kosten.

Gezinskorting
Wanneer er meerdere kinderen uit één gezin een vakantiekamp boeken, krijgt u een korting van € 15,00 op de reissom per deelnemer.

Groepskorting
Wanneer u 5 deelnemers of meer wilt aanmelden, kunnen wij een korting op de reissom per deelnemer aanbieden.

5 t/m 7 deelnemers: 7% korting op de reissom per deelnemer
8 t/m 10 deelnemers: 10% korting op de reissom per deelnemer
Meer dan 11 deelnemers: 15% korting op de reissom per deelnemer

Neem voor het boeken contact met ons op voor de kortingscode.

Club Member
Ben je al eens vaker met Club Adventure op vakantie geweest, dan ontvang je van ons een kortingscode. Voer deze code in bij het boeken van een vakantie voor 2019. Je bent dan “Club Member 2019”.

Voordelen voor Club Members:

  • € 20,00 korting op de reissom bij het boeken van een 7-daags vakantiekamp / € 10,00 korting bij het boeken van een 4-daags vakantiekamp
  • € 6,00 zakgeld tegoed tijdens een vakantiekamp in Nederland

Hieronder vindt u meer belangrijke informatie voor ouders / verzorgers. U ziet praktische informatie over een aantal onderwerpen waar u als ouders / verzorgers mee te maken krijgt als uw zoon en/of dochter mee gaat op een vakantiekamp.

- Vertrekgarantie
- Vervoer en tijden
- Begeleiding
- Tijdens het vakantiekamp
- Extra mogelijkheden
- Verzekeringen
- Betaling
- Reisdocumenten
- Keurmerken
- Duurzaam en sociaal
- Veelgestelde vragen

Recente Beoordelingen

9

Ervaring: Superleuk

Opmerking: De begeleiding en de activiteiten waren superleuk en aardig.


10 September 2019
8

Ervaring: Mijn zoon heeft een super week gehad

Opmerking: Het was de eerste keer voor mijn zoontje van 10 jaar en hij vond het super. hij wil volgend jaar weer. mijn ervaring als ouders thuis : het was heel leuk om elke dag een berichtje te lezen op de app wat ze hebben gedaan. ook de foto's zijn leuk om terug te zien. (tip misschien ook wat foto wat meer ingezoomd). er waren 2 kleine puntjes wat niet helemaal goed is gegaan. maar het heeft verder niks aan het plezier afgedaan


26 August 2019
10

Ervaring: Helemaal fantastisch

Opmerking: Nick heeft het super gehad! echt een avontuur


21 August 2019

Meer Jeugdvakanties

10 t/m 13 jaar

Bushcraft Lodge Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4
10 t/m 13 jaar

Forest Village Camp

Bekijk dit kamp 8.2
10 t/m 13 jaar

Game & Reality Camp 7 dagen

Bekijk dit kamp 8.4